Läkande kost och hälsosamtal

med Petra

Du vet att du borde…, kanske har det gått ett tag och du funderat på det där med kost. Hur gör jag? Kan en kostförändring hjälpa mig? Om det är vanliga frågor du ställer dig är du välkommen till mig.

Jag heter Petra och jag vet att kost spelar en oerhörd roll. Jag har själv läkt många problem med kosten. Allt från ”brain fog” (hjärndimma), trötthet, domningar i armarna och ont i leder har jag övervunnit med kostens hjälp.

Jag är certifierad kostrådgivare med kognitiv inriktning och har studerat vid Sverigehälsan i Stockholm och jag brinner för kost och vad den kan göra med våra kroppar.

Förutom det har jag tillbringat  många långa timmar med självstudier på nätet, i böcker och PUBMED (databas för vetenskapliga studier).

Personligen har jag fastnat i en kost med stora inslag av frukt, grönsaker och bär med inspiration av Anthony William (Medical Medium) och Dr. Morse. Det innebär inte att det inte finns utrymme för animalisk föda i kosthållningen, men en bra balas i kosten behövs. Jag anser dock att du behöver vara något restriktiv med fett och proteiner under en läkningsfas då det är väldigt arbetssamt för kroppen att processa.

Jag förbjuder dig absolut inte att äta någonting men det kan finnas fördelar att vara försiktig med vissa matval för att läka dina besvär. Örter, kosttillskott har också sin fördel men det kan tyvärr aldrig helt ersätta en ofullständig diet utan bara lindra eller hjälpa ytterligare om du redan jobbar med att förbättra din kost.

Min inställning är dock att bra mat ska tränga ut mindre bra. Så jag arbetar mycket med att lägga till. Är man mätt orkar man sällan den där sötsaken som man egentligen inte behöver.